Analýza trhu řešení pro správu dokumentů s podporou umělé inteligence - Hanek, Daniel; Basl, Josef, 1961-; Páter, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou trhu řešení pro správu dokumentů (DMS) a správu obsahu podniku (ECM) s důrazem na podporu umělé inteligence. Umělá inteligence je aktuálně často skloňovaným fenoménem v celé technologické sféře. Jedná se o soubor algoritmů, případně technologií, který má potenciál ovlivnit celý svět kvůli jeho schopnosti učit se a adaptovat se a proto má velký přínos do všech informačních systémů, včetně těch pro správu dokumentů či podnikového obsahu. V první části práce bude čtenář obeznámen o současném stavu DMS a ECM řešení a bude mu zdůrazněna jejich stále rostoucí důležitost pro organizace v dnešní digitální době. Nalezne zde také příklady typických funkcí těchto systémů a jak je lze provozovat. Následně práce popisuje trend umělé inteligence a jeho přínos do DMS či ECM systémů, jako jsou automatizace procesů, zlepšení produktivity nebo zabezpečení dat. Konkrétní vzniklé kombinace funkcí systémů DMS či ECM a umělé inteligence jsou předmětem další části, na kterou navazuje představení konkrétních řešení na trhu. Zde jsou popsány přednosti a odlišnosti jednotlivých systémů, jejich uživatelská hodnocení a nabídka funkcí s podporou umělé inteligence. Hlavním přínosem práce je následující dotazník, zabývající se zkoumáním aktuálního stavu na českém trhu se systémy podporované umělé inteligencí. Z tohoto dotazníku, který byl zaslán českým dodavatelům, lze vyčíst hodnotné informace pro utvoření bližší představy o vývoji trendu umělé inteligence v DMS či ECM systémech. Práce je zaměřena především na cílovou skupinu organizací zvažujících implementaci některého ze systémů pro správu dokumentů či podnikového obsahu, které disponují funkcemi s podporou umělé inteligence, avšak praktická část může být přínosná i pro samotné dodavatele sy
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses