Návrh a implementace řešení pro distribuci výkonnostních testů na on-premise infrastruktuře - Dvorský, Tomáš (2024)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku škálování a distribuce výkonnostního testování na on-premise infrastrukturách. Cílem této diplomové práce je navrhnout a implementovat škálovatelné řešení, které dokáže na základě uživatelských vstupů automaticky rozdistribuovat zátěžový nebo výkonnostní test. Dílčím cílem práce je navrhnout a implementovat řešení, které je kompatibilní na on-premise i v cloudu, umožňuje použití různých nástrojů pro spouštění testů a také umožňuje zprostředkovat data z testu různými způsoby. V práci je nejprve provedena rešerše literatury a stávajících řešení, které jsou využity jako inspirace pro výsledné řešení. Při vývoji řešení jsou použity principy agilního přístupu Kanban. Ověření řešení je provedeno testováním reálné webové aplikace běžící v on-premise infrastruktuře, což je posledním dílčím cílem a pomocí výsledků z tohoto testování je funkčnost celého řešení vyhodnocena. Výsledným artefaktem práce je open-source řešení dostupné na platformě GitHub v podobě dvou webových aplikací.