Lean startup a MVP v tradičním pojetí řízení informatiky - Šamal, Jakub; Gála, Libor, 1965-; Vaněk, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou řízení IT v prostředí vývojových startupů. Rostoucí potřeba interního vývoje softwaru, který se stává finálním produktem firmy, vede k tlaku na efektivní a inovativní vývoj a metodiky. Tradiční přístupy k řízení IT (ITIL 4, COBIT) a agilní metodiky jako Scrum jsou zde konfrontovány s principy The Lean Startup. Cílem práce je navrhnout inovativní přístup, který integruje prvky obou světů a zajistí synergický efekt. Práce nejprve definuje výchozí stav poznání pomocí literární rešerše a následně navrhuje novou metodiku na míru konkrétnímu startupu. Implementace metodiky je demonstrována na vybraných příkladech z praxe a je ověřena formou rozhovorů se členy týmu, pro které byla navržena.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses