Metadata v rámci vybraných sociálních sítí - Šnejdar, Michal (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou metadat a jejich analýzou v rámci dvou vybraných sociálních sítí. Metadatové informace, které uživatelé generují prostřednictvím svých aktivit na sociálních sítích, mají významný vliv na organizaci obsahu, interakce mezi uživateli a celkovou uživatelskou zkušenost. Cílem práce je porozumět metadatům sítí Facebook a X a ukázat, jak jimi mohou být využity. Dále se práce zaměřuje na přístup uživatelů daných sítí k ochraně soukromí a zabezpečení svého účtu.