Metadata v rámci vybraných sociálních sítí - Šnejdar, Michal; Sklenák, Vilém, 1963-; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou metadat a jejich analýzou v rámci dvou vybraných sociálních sítí. Metadatové informace, které uživatelé generují prostřednictvím svých aktivit na sociálních sítích, mají významný vliv na organizaci obsahu, interakce mezi uživateli a celkovou uživatelskou zkušenost. Cílem práce je porozumět metadatům sítí Facebook a X a ukázat, jak jimi mohou být využity. Dále se práce zaměřuje na přístup uživatelů daných sítí k ochraně soukromí a zabezpečení svého účtu.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses