Proces plánování a analýza odchylek zisku vybraných zakázek podniku - Kostková, Tereza (2024)
Předmětem bakalářské práce je provedení analýzy procesu plánování zakázek, zjištění a následné vyhodnocení odchylek nákladů vybraných zakázek podniku. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. První část je shrnutím základních teoretických poznatků o plánování, členění nákladů a o analýze odchylek zisku. V druhé části práce je představena společnost a její proces plánování zakázek, dále je představen a zhodnocen způsob, jakým společnost provádí analýzu odchylek zisku u zakázek a jsou zde navržena opatření na zlepšení. Mezi tato opatření patří návrh členění nákladů na variabilní a fixní a změna způsobu výpočtu odchylek nákladů.