Proces plánování a analýza odchylek zisku vybraných zakázek podniku - Kostková, Tereza; Křehnáčová, Aneta; Šimanovský, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Předmětem bakalářské práce je provedení analýzy procesu plánování zakázek, zjištění a následné vyhodnocení odchylek nákladů vybraných zakázek podniku. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. První část je shrnutím základních teoretických poznatků o plánování, členění nákladů a o analýze odchylek zisku. V druhé části práce je představena společnost a její proces plánování zakázek, dále je představen a zhodnocen způsob, jakým společnost provádí analýzu odchylek zisku u zakázek a jsou zde navržena opatření na zlepšení. Mezi tato opatření patří návrh členění nákladů na variabilní a fixní a změna způsobu výpočtu odchylek nákladů.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses