Vývoj aplikace pro ovládání hardwarových komponent herních notebooků Asus - Macko, Martin; Krbušek, Adam; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Správa a optimalizace hardwarových komponent jsou pro funkčnost herních notebooků klíčové. Zařízení Asus mají pro tento účel speciálně vyvinutý nástroj Armoury Crate. Navzdory své komplexnosti však čelí kritice kvůli nestabilitě, snížení výdrže baterie až o 41 %, zvýšené zátěži procesoru, problémům s přepínáním grafických karet a složitému uživatelskému rozhraní. Tyto nedostatky vedou uživatele k hledání alternativ, které v současné době nejsou k dispozici. Cílem této práce je navrhnout a implementovat minimalistickou aplikaci .NET jako alternativu k Armoury Crate, která splňuje základní požadavky uživatelů na správu a optimalizaci hardwarových komponent, aniž by zbytečně zatěžovala počítač a snižovala jeho výdrž na baterii. Pro vývoj aplikace byla zvolena metodika Lean Startup. Úvodní krok této metodiky zahrnuje formulaci hypotézy týkající se funkčnosti produktu a problémů, které má řešit. Tato hypotéza byla vytvořena na základě zkoumání reakcí uživatelů na současnou aplikaci Armoury Crate. Na základě stanovených hypotéz byl vytvořen minimální životaschopný produkt (MVP), aby bylo možné tyto hypotézy rychle a efektivně otestovat sběrem zpětné vazby od uživatelů. Získaná zpětná vazba slouží jako informace pro kroky další iterace vývoje, což umožňuje průběžné zdokonalování a přizpůsobování produktu. Po přijetí metodiky Lean Startup byly začleněny principy Kanban, aby se zvýšila efektivita osobních pracovních postupů a zachovalo se zaměření na vývoj orientovaný na uživatele. Tento přístup usnadnil přehlednou vizualizaci úkolů, umožnil stanovení priorit a efektivní řízení iteračního procesu na základě zpětné vazby od uživatelů. Zavedením strategií Kanban, jako je stanovení limitů rozpracovanosti a používání vizuálního systému správy úkolů, se zefektivnil proces samostatného vý
Výsledkem práce je aplikace, která z hlediska základních funkcí slouží jako plnohodnotná alternativa k Armoury Crate a nabízí efektivnější nástroj s nižšími nároky na spotřebu energie a baterie.
Vedoucí práce: Adam Krbušek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses