Možnosti využití aplikace Easy Project ve výuce předmětu 4IT414 – Řízení projektů IS/ICT - Zámyslický, Antonín (2024)
Tato práce se zaobírá především problematikou projektového řízení. Řeší softwarovou podporu projektového řízení jak ve vodopádovém, tak agilním stylu. Konkrétně se zaobírá kurzem 4IT414 – Řízení projektů IS/ICT na fakultě informatiky a statistiky na Vysoké škole ekonomické, v rámci něhož řeší analýzu výukových požadavků a možností jak je naplnit, pomocí softwarové opory Microsoft Project či Easy Project. Primárním cílem práce je analyzovat potenciální přínosy a možná rizika/problémy s využitím softwarové podpory v Microsoft project a Easy Project, ve výuce kurzu 4IT414. Dalším souvisejícím cílem je navržení různých variant zapojení a využití již zmiňované softwarové opory ve výuce kurzu 4IT414. Tedy zda nová zvažovaná softwarová opora v podobě Easy Projectu, dostatečně vyhovuje požadavkům kurzu. V rámci tohoto cíle bylo stanoveno několik variant. Varianta, kdy se při výuce uplatní oba nástroje, varianta uplatnění pouze jednoho nástroje, ale existují i jiné varianty, které popisuji v kapitole 5. Posledním cílem této práce je vytvoření návodů pro využití aplikace Easy Project ve výuce kurzu 4IT414. Dané návody by využívali jak učitelé, tak budoucí studenti kurzu. Přínosem této práce je rozšíření povědomí o možnostech praktického využití zvolených nástrojů pro výuku ve specifickém prostředí kurzu 4IT414 – Řízení projektů IS/ICT. Práce reflektuje potřebu porovnání výše zmíněných nástrojů pro podporu rozhodnutí garanta kurzu o tom, zdali může být nástroj Easy Project od společnosti Easy Software, začleněn v nějaké formě do výuky v kurzu 4IT414. Práce vychází z aktuální situace v kurzu 4IT414 a verzí nástrojů MS Project a Easy Project k listopadu roku 2023.