Vyhledávání a informační potřeby baseballové a softballové komunity - Čurillová, Michaela (2024)
Cílem práce je zjistit informační potřeby baseballové a softballové komunity se způsobem vyhledávání, tedy zda využívá i pokročilé dotazy či si vystačí s jednoduchými a jaké informační zdroje používá. V teoretické části představím oba sporty, trochu historie a rozdíly mezi nimi. V další kapitole se zaměřím na informace obecně, na operace s nimi a definuji pojmy informační potřeba a informační chování. V praktické části popíši role ve sportu a na základě dotazníkového šetření zanalyzuji informační potřeby komunity a také její způsob vyhledávání.