Aplikácia metód projektového riadenia v oblasti svadieb - Matulíková, Žofia (2024)
Bakalárska práca sa venuje aplikácii metód projektového riadenia na organizáciu svadby v svadobnej agentúre. Opisuje celý proces plánovania a realizácie svadobného projektu pre klienta, ktorý sa uskutočňuje v roku 2024. V teoretickej časti sú vymedzené základné metódy a prístupy projektového riadenia, ktoré sú následne v praktickej časti aplikované na reálny projekt. V praktickej časti sa venuje popisu konkrétneho svadobného projektu a predstaveniu agentúry, ktorá projekt zastrešuje. Projekt bol podrobený dôkladnej analýze s využitím softvéru Microsoft Project, ktorý umožnil efektívne priradiť úlohy, definovať ich vzájomné závislosti a zdroje. V rámci projektu boli vykonané časové, zdrojové, nákladové a rizikové analýzy. Práca poskytuje ucelený pohľad na projekt organizácie svadby a demonštruje, ako metódy riadenia projektov prispievajú k úspešnému dosiahnutiu stanovených cieľov a zvládnutiu potenciálnych rizík. Cieľom práce je ponúknuť metodický prístup, ktorý je možné využiť pri plánovaní a organizovaní svadieb a prispieť tak k zvýšeniu efektívnosti a kvality služieb v oblasti svadobného priemyslu.