Strategická analýza společnosti Mokate Czech s.r.o. - Teplý, Filip (2024)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení současného postavení společnosti Mokate Czech s.r.o. na trhu s čajem pomocí jednotlivých metod strategické analýzy a poskytnout podniku doporučení pro další rozvoj do budoucna. Práce je rozčleněna na teoretickou a praktickou část. V úvodu teoretické části dojde k vymezení strategie firmy, tudíž mise, vize a strategických cílů. Mezi koncepty využité pro analýzu vnějšího okolí patří PESTLE analýza, analýza odvětví a konkurence, a Porterův model pěti sil. Dílčími analýzami věnujícími se vnitřnímu prostředí společnosti jsou VRIO analýza, finanční analýza a portfolio analýza. Syntéza zahrnuje SWOT analýzu, ve které budou poznatky s předchozích analýz propojeny. V části praktické budou koncepty aplikovány na vybranou společnost.