Automatizovaný nástroj Datový čmuchálek určený pro detekci anomálií v obchodních metrikách - Jalůvková, Michaela (2024)
Tato diplomová práce se zabývá tématem detekce anomálií v obchodních metrikách u e-commerce společnosti Rohlík.cz. Cílem bylo pro tuto společnost navrhnout, vyvinout a implementovat nástroj Datového čmuchálka, který detekuje anomálie v cílových metrikách. Nástroj musel být jednoduše customizovatelný a škálovatelný na velkou šíři metrik z různých odděleních společnosti. Nástroj je aktuálně implementovaný napříč několika odděleními ve společnosti Rohlík.cz a každý den mezi 4 a 5 hodinnou ranní zasílá výsledky detekce do firemních Slack kanálů. Reportingové nástroje je obecně velmi těžké nacenit, nicméně firma dle svých interních kalkulací odhaduje zisk Datového čmuchálka kolem 300 000 euro.