Automatizovaný nástroj Datový čmuchálek určený pro detekci anomálií v obchodních metrikách - Jalůvková, Michaela; Maršálek, Karel; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se zabývá tématem detekce anomálií v obchodních metrikách u e-commerce společnosti Rohlík.cz. Cílem bylo pro tuto společnost navrhnout, vyvinout a implementovat nástroj Datového čmuchálka, který detekuje anomálie v cílových metrikách. Nástroj musel být jednoduše customizovatelný a škálovatelný na velkou šíři metrik z různých odděleních společnosti. Nástroj je aktuálně implementovaný napříč několika odděleními ve společnosti Rohlík.cz a každý den mezi 4 a 5 hodinnou ranní zasílá výsledky detekce do firemních Slack kanálů. Reportingové nástroje je obecně velmi těžké nacenit, nicméně firma dle svých interních kalkulací odhaduje zisk Datového čmuchálka kolem 300 000 euro.
Vedoucí práce: Karel Maršálek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses