Simulace restauračního zařízení - Malý, Adam (2024)
Bakalářská práce se zabývá navržením a nasimulováním úprav provozu reálného restauračního zařízení a následnou analýzou jejich výsledků. Hlavním cílem bylo analyzovat a navrhnout úpravy, které by vedly ke zkrácení čekacích dob zákazníků, lepšímu využití zaměstnanců a zvýšení celkové efektivity a ziskovosti provozu. K tomuto účelu byl vytvořen simulační model restaurace v softwaru SIMUL8, využívající reálná data z účetního systému restaurace. V průběhu práce byly vytvořeny tři upravené scénáře provozu: implementace digitálního objednávání, zavedení donáškové služby a zvýšení kapacity restaurace. Výsledky ukázaly, že všechny tři navrhované změny mají pozitivní vliv alespoň na jedno ze dvou hlavních kritérií. Zkrácení čekacích lhůt a zvýšení zisku. Vytvořené simulační modely a výstupy z nich mohou sloužit jako podkladky k implementaci změn v provozu restaurace.