Koncept a aplikační struktura projektu Emotions! - Brychtová, Eliška; Novotný, Ota, 1971-; Fabera, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
byznysového konceptu týmového projektu a vytvořením odhadu finančního plánu projektu pro prvních 24 měsíců provozu platformy. Součástí práce je definování původního konceptu jak z byznysového pohledu, tak z pohledu technického. Je zde nastíněna situace využívání umělé inteligence z legislativního pohledu a je vytvořena rešerše případných konkurenčních řešení, která ověřuje jedinečnost konceptu platformy. Ve čtvrté kapitole je ověřován byznys koncept z pohledu aktivního uživatele za pomoci dotazníkového šetření, jehož výsledek ovlivňuje další úvahy v rámci projektu. Tyto úvahy jsou nadále zpracovány v rámci znázornění byznys procesů v projektu a promítají se do nákladovosti řešení. Vyčíslením nákladů pro jednotlivé položky z pohledu licencí a mzdových nákladů se věnuje kapitola šestá. Poslední kapitola je věnována samotnému finančnímu plánu a cenotvorbě nabízených služeb. Dále jsou v práci zpracovány odhady počtu uživatelů a využívání platformy jako takové v měsíčních periodách a časový harmonogram pro další vývoj projektu.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses