Emotions! - rozvoj a optimalizace frontendové části projektu - Struhárová, Veronika (2024)
Tato diplomová práce se věnuje rozvoji startupového projektu Emotions!, jenž se zaměřuje na sdílení a analýzu emocí s udržením vlastnických práv tvůrce. Projekt, jehož základ položil tým pěti členů během Datového projektu 2023 na Vysoké škole ekonomické v Praze, je rozpracován do několika klíčových oblastí, z nichž každá přispívá k celkovému rozvoji ať už z byznysové nebo z technické perspektivy. Konkrétně se tato práce soustředí na rozvoj a optimalizaci frontendové části projektu, kde jsou hlavními cíli vylepšení uživatelského rozhraní, komplexní testování použitelnosti a vytváření návrhů pro webové a mobilní aplikace. K dosažení těchto cílů je využíváno několik metod, včetně výzkumu současných trendů v sociálních sítích se zaměřením na web 3.0, iterativních testů použitelnosti a spolupráce s odborníky na web a UX/UI design. Výsledkem práce jsou propracované mockupy mobilní a webové aplikace, které reflektují nejnovější poznatky a zpětnou vazbu získanou z testování a analýzy. Tyto mockupy slouží jako základ pro další vývoj projektu. Diplomová práce nabízí ucelený pohled na projekt Emotions! a přináší poznatky jak v oblasti sociálních platforem založených na Webu 3.0, tak v zlepšení uživatelské zkušenosti a hlubším pochopení uživatelských potřeb a interakcí s novými technologiemi.