Emotions! – Architektura smart kontraktů a jejich napojení na front-end - Vévoda, Ondřej; Novotný, Ota, 1971-; Fabera, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se věnuje rozvoji startupového projektu Emotions!, jenž se zaměřuje na sdílení a analýzu emocí s udržením vlastnických práv tvůrce. Projekt, jehož základ položil tým pěti členů během Datového projektu 2023 na Vysoké škole ekonomické v Praze, je rozpracován do několika klíčových oblastí, z nichž každá přispívá k celkovému rozvoji ať už z byznysové nebo z technické perspektivy. Tato diplomová práce se konkrétně zaměřuje na kryptoměny, Web 3.0, blockchain a smart kontrakty. V rámci této práce jsou vytvořeny dva smart kontrakty, které jsou pro projekt nezbytné. Vytvoření těchto smart kontraktů nejprve předchází vysvětlení základních principů kryptoměn a definice pojmů Web 3.0, blockchain a smart kontrakt. Smart kontrakty jsou vytvářeny pomocí programovacího jazyka Solidity a následně je jejich funkčnost ověřena pomocí testovacího nástroje Remix IDE. V závěru práce je vytvořena také cenotvorba smart kontraktů a jejich jednotlivých transakcí.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses