Rozšíření BI řešení bankovního virtuálního asistenta - Sluka, Dominik; Vencovský, Filip; Habich, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Téma diplomové práce je zaměřeno na optimalizaci a rozšíření Business Intelligence reportingového řešení pro virtuálního asistenta vyvíjeného ve společnosti ČSOB. Práce vychází z praktických zkušeností získaných během studentské praxe v této společnosti. Cílem je obohacení a zlepšení funkcionalit stávajícího řešení, což by mělo přinést nové analytické možnosti, zvýšit robustnost a zlepšit uživatelskou přívětivost pro zaměstnance využívající služby BI reportingového týmu. Dílčím cílem je zhodnocení rozšířeného BI reportingového řešení a doporučení pro další úpravy. Součástí by mělo být i šetření času a technické infrastruktury. Práce nejprve představuje prostředí BI reportingového řešení virtuálního asistenta v rámci ČSOB, včetně samotné společnosti, virtuálního asistentky Kate a týmu pracujícího na tomto projektu. Poté se práce zaměřuje na popis stávajícího reportingového řešení a procesů spojených s jeho vývojem. Hlavní část je věnována analýze a implementaci inovací, které vedou k dosažení stanovených cílů a přinášejí tak hodnotu pro společnost ČSOB. To vše za pomoci projektu diplomové práce, obsahujícího několik dílčích podprojektů. Výsledkem jsou nejen splněná business zadání, ale i implementované vlastní nápady a funkcionality aktivně využívané při analýze virtuálního asistenta. Veškeré navržené změny i vylepšení byly diskutovány s relevantními zaměstnanci ČSOB, kterým byla předána i doporučení pro budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses