Návrh a implementace vyjednávacího chatbota pro e-commerce - Kašpar, Martin; Vencovský, Filip; Šalamon, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Diplomová práce se věnuje návrhu, implementaci a vyhodnocení prototypu vyjednávacího chatbota jménem Dealogue, tzv. od myšlenky po vývoj funkčního prototypu. Zároveň práce zkoumá možnosti výzkumu o vyjednávání a jeho aplikaci na samotného chatbota. Práce je rozdělena na tři hlavní části. První z nich začíná vymezením relevantních odborných pojmů společně s využitelností vyjednávacího chatbota na základě tržních dat. Další část pokrývá business stránku celého řešení. Jedná se o vysvětlení vzniku a vize za Dealogue chatbotem, pak také validaci nápadu v rámci vítězství v soutěži Startup VŠE. Business část zakončuje výzkum o vyjednávání. V poslední části se (po analýze výběru platformy) již prototyp vyjednávacího chatbota vyvíjí v platformě Botpress. Na tvorbu prototypu navazuje jeho testování v simulačním prostředí přibližující reálnou situaci nakupování na e-shopu, a poté následuje analýza výsledků testování získaných od vzorku respondentů. Hlavním cílem diplomové práce je provést studii proveditelnosti vyjednávacího chatbota a vytvoření funkčního prototypu.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses