Analýza trhu s mobilními aplikacemi s využitím Competitive Intelligence a jeho nástrojů - Dao, Hoang Nam; Černý, Jan; Molnár, Zdeněk, 1939-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu trhu s mobilními aplikacemi s hlavním důrazem na integraci principů Competitive Intelligence (CI) a technik Business Intelligence (BI). Trh s mobilními aplikacemi se dynamicky vyvíjí, proto je klíčové pro vývojové firmy rozumět konkurenčnímu prostředí, identifikovat trendy a adaptovat se na měnící se potřeby uživatelů. Distribuční platformy pro aplikace třetích stran, jako jsou Google Play nebo App Store, jsou zdrojem cenných dat, která mohou pomoci s výzkumem a identifikací potenciálně lukrativních odvětví. Správná analýza a interpretace těchto dat může poskytnout vývojovým firmám strategickou výhodu prostřednictvím hlubšího porozumění trhu a zlepšení jejich konkurenční pozice. V této práci byly stanoveny klíčové zpravodajské otázky (KIQ), přičemž odpovědi na tyto otázky by mohly pomoci firmě formulovat strategie pro získání konkurenční výhody. Pro účel hledání odpovědí na tyto otázky je pro firmu Robology vyvinut analytický nástroj, který automatizuje procesy sběru, čištění, transformace a analýzy dat z distribučních platforem, jako jsou Google Play a App Store. Tato data jsou vizualizována pomocí interaktivního dashboardu v nástroji Google Looker, což firmě umožňuje snadno interpretovat informace o tržním prostředí. Cílem diplomové práce je vyvinout interaktivní nástroj, který poskytne vývojovým firmám komplexní přehled o konkurenčním prostředí v sektoru mobilních aplikací a umožní jim formulovat odpovědi na jejich klíčové zpravodajské otázky.
Vedoucí práce: Jan Černý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business intelligence [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses