Analýza a řešení výzev v datové kvalitě při integraci SAP ERP - Pešák, Kristina; Svatoš, Oleg; Kratochvílová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Cílem této diplomové práce je vyvinout a ověřit univerzálně aplikovatelné strategie a metodiky pro zajištění kvality a integrity dat během procesu replikace do systému SAP S/4 HANA. Práce klade důraz na překonání výzev spojených jak s manuálními, tak s automatickými procesy. Klíčovou částí analýzy je prozkoumání existujících metod a přístupů k datové kvalitě a integritě, zkoumání specifik datové kvality ve finančním sektoru, a posouzení možností a výzev plynoucích z integrace různých verzí SAP systémů. Dále se práce věnuje identifikaci oblastí, které nelze snadno automatizovat, s cílem najít potenciální překážky a strategie pro jejich překonání. Na základě této analýzy je formulován návrh obecné metodiky pro zajištění kvality a integrity dat v procesu replikace do systému SAP S/4 HANA, jehož aplikovatelnost a efektivita jsou následně ověřeny na konkrétním případě. Tento přístup umožňuje hlubší pochopení výzev spojených s udržením kvality a integrity dat v dynamickém a složitém prostředí, jakým je SAP S/4 HANA, a přináší nové pohledy na zlepšení těchto aspektů v systémech SAP. Práce tak přináší významný přínos pro oblast datové kvality a integrity, poskytuje základ pro efektivnější a spolehlivější datové procesy v rámci systémů SAP, což má potenciál pro zlepšení operativní efektivity a rozhodovacích procesů v organizacích využívajících tyto systémy.
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses