Návrh a vývoj aplikace pro kurzovou arbitráž v prostředí online sázení - Mudra, Martin; Sládek, Pavel; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Online sázení na sportovní utkání je ve společnosti oblíbené. Existuje mnoho strategií sázení, které jsou popisovány jako ziskové. Jednou z nich je strategie jistých sázek založená na kurzové arbitráži mezi sázkovými kancelářemi. Otázka její aktuální validity s ohledem na sázející z České republiky je podkladem této práce. Jako cíl je stanoven návrh a vývoj aplikace pro kurzovou arbitráž v prostředí online sázení. Aplikace na podobném principu sice existují, ale mají dle rešerše autora svá omezení. Jedná se například o časovou prodlevu v zobrazování dat způsobenou nemožností aktualizovat data v konkrétní čas, dále absenci filtrování sázkových kanceláří na základě kritérií jako jsou například jazyková podpora, a také opomíjení rozdílností pravidel pro sázení jednotlivých sázkových kanceláří při vyhodnocování příležitostí. V rámci práce je provedena analýza trhu online sázkových kanceláří, s následným výběrem vhodných společností na základě nastavených kritérií. Při navrhování aplikace a jejím samotném vývoji jsou využity části metodiky MMSP. Tato metodika je zvolena vzhledem ke vhodnosti pro malé softwarové projekty. Technologicky se aplikace skládá z uživatelského prostředí vyvinutého primárně s využitím knihovny ReactJS, které komunikuje s databází, do které jsou po transformaci vkládána data z jednotlivých sázkových kanceláří, nad kterými jsou následně prováděny srovnání a výpočty.
Vedoucí práce: Pavel Sládek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses