Návrh opatření pro rozvoj elektronického odborného časopisu Informační gramotnost - Hotovcová, Darina (2024)
Předkládaná diplomová práce se věnuje rozvoji elektronického časopisu Informační gramotnost s cílem vytvořit opatření pro jeho oživení a zvýšení atraktivity. V úvodu se práce věnuje konceptům informační gramotnosti a aktuálním trendům v publikování obsahu online. Práce dále pokračuje analýzou současného stavu elektronického časopisu z pohledu obsahu a uspořádání prvků v UI. Na základě získaných poznatků a dat je v práci dále uveden návrh inovace v obsahu, funkčnosti a vzhledu. Praktická část se věnuje analýze dat a tvorbě prototypu vytvořeném na základě zjištěných poznatků. Tento prototyp je poté na uživatelsky otestován. Diplomová práce vyústí v soubor doporučení funkčních a obsahových změn za účelem zvýšení čtenářské základny.