Optimalizace a standardizace datových transformací modelu pro řízení kreditního rizika - Styblík, Marek; Karkošková, Soňa; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Proces ETL je klíčovým prvkem v moderní práci s daty, který umožňuje získávat, transformovat a nahrávat data do finálních systémů. Tento model je často součástí robustního firemního řešení pro získávání zdrojových dat. Ačkoliv by si mnoho týmů a oddělení přálo více flexibilní provedení, jeho zavedení na bázi agilního přístupu citizenship development s sebou nese určitá rizika. Struktura je náchylná k problémům spojeným s její složitostí a obtížnou správou. Tato diplomová práce se zabývá optimalizací datových transformací psaných v bankovním PL/SQL kódu na základě přístupu citizenship development. Cílem diplomové práce je optimalizovat existující ETL strukturu tak, aby byla lépe organizovaná a jednodušeji pochopitelná. Optimalizace modelu se zaměřuje na restrukturalizaci ETL hierarchie, efektivitu psaného SQL kódu a čištění a organizaci dat dle nejlepších praktik. Práce se také zaměřuje na efektivitu zpracování dat a ošetření hodnot. Na základě těchto principů je pak vyhodnocena datová kvalita. Přínosem této práce je také definice sady praktik postavené na modulárním řešení pro nově vznikající datové sady.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses