Zhodnocení projektového řízení festivalu Banán fest - Vu, Thanh Huyen (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na podrobnou analýzu projektu Banán Fest od neziskové organizace Viet Up z hlediska projektového řízení, protože se v poslední době aktivněji podílí na pořádání nejrůznějších událostí, a právě tento festival byl vrcholem jejich aktivit v roce 2023. Cílem této práce je definice všech špatně aplikovaných prvků projektového managementu a následný návrh řešení nalezených problémů pro efektivnější vedení budoucích projektů. Na začátku se odbornou rešerší věnuje základní definicí projektu a dále projektového řízení z pohledu historie, rozdělení a struktury. Spolu s tím se zabývá důležitými aspekty při řízení projektového týmu a výhody správné aplikace projektového managementu. V analytické části analyzuje multižánrový festival Banán Fest podle jednotlivých fází projektu pomocí kvalitativně zvolené metody výzkumu spočívající v hloubkových rozhovorech se členy projektového týmu. Na základě těchto rozhovorů se následně definují silné a slabé stránky řízení celého festivalu, které přispívají k vytvoření všech doporučení pro budoucí projektové manažery a jejich organizačního týmu. Výsledek výzkumu spočívá ve výběru a zhotovení vhodných nástrojů projektového řízení mezi nimiž patří organizační struktura projektového týmu vycházející z potřeby jasného nastavení komunikace a spolupráce. Dále zahrnuje work breakdown structure, která podrobně popisuje jednotlivé kroky k realizaci festivalu, a v neposlední řadě i Ganttův diagram pro zlepšení kontroly aktuálního stavu dílčích úkolů v čase. Mimo jiné jsou jeho součástí i doporučení pro budoucího projektového manažera, které kladou velký důraz na práci s motivací projektového týmu spolu s řádným seznámením jejich rolí a odpovědností a neustálé monitorování práce na projektu.