Softwarová podpora asynchronní komunikace mezi rodičem a pediatrem - Barth, Martin (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh mobilní aplikace pro podporu asynchronní komunikace mezi rodiči a pediatry. V první části byla provedena rešerše literatury za účelem lepšího porozumění potřebám komunikace ve zdravotnickém prostředí s důrazem na specifika asynchronního přístupu. V druhé části bylo uskutečněno dotazníkové šetření mezi rodiči, které mělo za cíl identifikovat klíčové požadavky a preferované funkcionality aplikace. Získaná data byla použita ve třetí části práce pro definici funkčních a nefunkčních požadavků a vytvoření podrobně popsaných případů užití, které reagují na specifické potřeby uživatelů. Dále práce obsahuje diagram tříd, návrh architektury aplikace, ve kterém je popsán způsob odesílání zpráv pomocí message queue a výměna zdravotních záznamů pomocí standardizovaných protokolů. Součástí práce je také návrh uživatelského rozhraní pomocí designu jednotlivých obrazovek mobilní aplikace