Softwarová podpora asynchronní komunikace mezi rodičem a pediatrem - Barth, Martin; Doležel, Michal; Kostrouchová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh mobilní aplikace pro podporu asynchronní komunikace mezi rodiči a pediatry. V první části byla provedena rešerše literatury za účelem lepšího porozumění potřebám komunikace ve zdravotnickém prostředí s důrazem na specifika asynchronního přístupu. V druhé části bylo uskutečněno dotazníkové šetření mezi rodiči, které mělo za cíl identifikovat klíčové požadavky a preferované funkcionality aplikace. Získaná data byla použita ve třetí části práce pro definici funkčních a nefunkčních požadavků a vytvoření podrobně popsaných případů užití, které reagují na specifické potřeby uživatelů. Dále práce obsahuje diagram tříd, návrh architektury aplikace, ve kterém je popsán způsob odesílání zpráv pomocí message queue a výměna zdravotních záznamů pomocí standardizovaných protokolů. Součástí práce je také návrh uživatelského rozhraní pomocí designu jednotlivých obrazovek mobilní aplikace
Vedoucí práce: Michal Doležel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses