Vnímání značky Red Bull generací Z - Exnarová, Klára; Tahal, Radek, 1970-; Špániková, Wanda Lesley Ann; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá vnímáním značky Red Bull generací Z. Cílem práce je vyhodnotit, jak je značka Red Bull vnímána generací Z v tržním segmentu energetických nápojů v České republice, a jak si stojí oproti své konkurenci. Teoretická část definuje klíčové pojmy související s marketingovou komunikací, generací Z nebo značkou. Tato část se taktéž věnuje kategorii energetických nápojů a značce Red Bull. Za účelem zodpovězení výzkumných otázek je použita metoda kvalitativního výzkumu a cílovou skupinou je definována generace Z. Praktická část se věnuje obsahové analýze individuálních hloubkových rozhovorů, interpretaci jejich výsledků a formulaci doporučení pro zlepšení vnímání značky Red Bull generací Z. Vlastní výzkum odhaluje, že je značka Red Bull vnímána konzumenty energetických nápojů ve věkové kategorii 18–28 let v České republice jako lídr trhu, který je spojován převážně s kvalitním marketingem, prémiovostí a sportem.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses