Vliv propagace eshopu na sociálních sítí na zákazníka - Růžička, Jan; Sudzina, František; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem propagace e-shopů na sociálních sítích. Zaměřuje se na seznámení čtenáře s pojmy souvisejícími se sociálními sítěmi a e-shopy, jaké formy nátlaku ze strany e-shopů propagovaných na sociálních sítích na nás působí a jaké nástroje propagace jsou k dispozici. Následně formou dotazníkového šetření zjišťuje, za jakým účelem a jak často uživatelé sociální sítě používají a jak často nakupují na e-shopech. Dále také zjišťuje, jak uživatelé sociálních sítí vnímají jednotlivé formy propagace na nich, jak dokážou rozpoznat manipulaci ze strany propagujícího a zda jí odolávají. Zkoumá i relativně novou formu online marketingu, a to influencer marketing. Odpovědi jsou nakonec analyzovány a je z nich vyvozen závěr, jaký vliv skutečně propagace e-shopu na sociálních sítích na zákazníka má. Dotazníkové šetření bylo provedeno úspěšně a zúčastnilo se ho vcelku 136 respondentů. Tito respondenti odpovídali na otázky týkající se sociálních sítí, nákupů přes e-shop a celkovému vlivu propagace e-shopů na sociálních sítích.
Vedoucí práce: František Sudzina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses