Simulace vybraného podnikového procesu - Listopad, Lukáš (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje v první části teoretickému úvodu do problematiky simulace. V druhé časti se práce věnuje simulaci podnikového procesu provozu autoservisu. Hlavním cílem práce je analyzovat chod autoservisu a tři vybrané změny v provozu, které by mohli přispět ke zlepšení efektivity jeho chodu. Jako vhodný nástroj pro dosažení cíle byla zvolena simulace. Simulační model autoservisu je vytvořen v programu SIMUL8. Výsledky těchto změn v provozu označovaných jako experimenty jsou porovnány se základním modelem autoservisu a následně je vyhodnocen experiment, který by mohl mít největší dopad na systém v porovnání zlepšení chodu systému oproti nákladům na implementování změny.