Simulace vybraného podnikového procesu - Listopad, Lukáš; Dlouhý, Martin, 1970-; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje v první části teoretickému úvodu do problematiky simulace. V druhé časti se práce věnuje simulaci podnikového procesu provozu autoservisu. Hlavním cílem práce je analyzovat chod autoservisu a tři vybrané změny v provozu, které by mohli přispět ke zlepšení efektivity jeho chodu. Jako vhodný nástroj pro dosažení cíle byla zvolena simulace. Simulační model autoservisu je vytvořen v programu SIMUL8. Výsledky těchto změn v provozu označovaných jako experimenty jsou porovnány se základním modelem autoservisu a následně je vyhodnocen experiment, který by mohl mít největší dopad na systém v porovnání zlepšení chodu systému oproti nákladům na implementování změny.
Vedoucí práce: Martin Dlouhý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses