Postoje uživatelů v segmentu tradičních řemesel k používání a informační kvalitě systému datových schránek - Šindela, Jiří; Doležel, Michal; Smutný, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zjištění spokojenosti a hodnocení datových schránek živnostníky z oboru tradičních řemesel v České republice. V první části práce byla provedena rešerše dostupných zdrojů. V této části byly lépe nastíněny základní věci ohledně datových schránek a o teorii přijetí. Posléze v druhé části této práce bylo navrženo dotazníkové šetření s použitím již provedeného výzkumu v Hong Kongu. Otázky využívány v původním průzkumu byly přeloženy a zrevidovány. Cílem takto zrevidovaného průzkumu bylo zodpovědět tři vytyčené výzkumné otázky. (1) Jsou vztahy mezi jednotlivými konstrukty statisticky významné? (2) Jaká je spokojenost uživatelů datových schránek s ohledem na charakteristiku respondenta? (3) Jaký mají uživatelé názor na povinnost datových schránek? Posléze bylo dotazníkové šetření spuštěno a šířeno na sociálních sítí a osobně mezi živnostníky v okrese Louny. Celkem bylo získáno 86 odpovědí, pomocí kterých byly zodpovězeny stanovené výzkumné otázky. Dle výsledků průzkumu lze vyčíst, že mezi respondenty panuje celkem negativní přístup k datovým schránkám. Dále byla prokázána velmi silná vazba mezi soběstačností na internetu a spokojeností s využíváním datových schránek. Na téma povinnosti datových schránek byl zjištěn nesouhlas s tímto rozhodnutím. Také byla zjištěna nízká potřeba datových schránek, které ovlivňuje všechny již zmíněné konstrukty.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses