Přezkum hospodaření územních samosprávných celků - Häuslerová, Denisa (2024)
Diplomová práce je zaměřena na přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků. Jejím cílem je nejen představit přezkoumání hospodaření, ale i ukázat, jak celý proces probíhá a co vše podléhá ověření auditorem. Kromě toho se práce snaží poukázat i na nejčastější chyby a nedostatky ze strany územních samosprávných celků v jednotlivých oblastech. Teoretická část se nejprve zabývá veřejným sektorem se zaměřením na územní samosprávu a její specifikace z hlediska hospodaření. Dále se práce věnuje přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků včetně porovnání s auditem účetní závěrky, s důrazem na předmět, hlediska a postup přezkoumání. Praktická část je členěna dle fází přezkoumání hospodaření. Nejprve se řeší úvodní procedury, dále průběh přezkoumání hospodaření, kde jsou rozebírány jednotlivé předměty podléhající ověření. Následuje závěr přezkoumání hospodaření, zpráva o jeho výsledku, co vše obsahuje a nechybí ani zmínka o spisu auditora.