Využití ICT ve výuce na základních školách, s přihlédnutím na speciální základní školy - Podlenová, Monika (2024)
Bakalářská práce se zabývá využitím interaktivních tabulí ve výuce anglického jazyka na základních školách, s přihlédnutím na speciální základní školy. Cílem práce je popsat, jak tyto technologie ovlivňují vzdělávací proces a jak jsou integrovány do každodenní výuky. Teoretická část poskytuje přehled o interaktivních tabulích, jejich funkcích a potenciálu pro zvýšení angažovanosti žáků. Dále práce analyzuje různé pedagogické přístupy a metody, které učitelé využívají pro efektivní začlenění těchto nástrojů do výuky. V praktické části je prezentováno vyhodnocení dat získaných z dotazníkového šetření od učitelů anglického jazyka na prvním stupni pražských základních škol, včetně těch ze speciálních základních škol. Což ilustruje, jakým způsobem učitelé vnímají interaktivní tabule ve výuce anglického jazyka na prvním stupni.