McLuhanova Tetráda n Vertikálních videí - Batala, Martin; Korčák, Jiří, 1994-; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce s zabývá problematikou n vertikálních videí. Jedná se o mediální formát, který si v posledních letech získal velkou oblibu na sociálních sítích. Pro analýzu tohoto formátu byla zvolena mediální teorie Marshalla McLuhana, konkrétně jeho tetráda mediálních efektů. Tetráda se zabývá čtyřmi mediálními efekty a zkoumá, co médium posiluje, archaizuje, aktualizuje a obrací. V teoretické části je shrnutí díla a hlavních myšlenek Marshalla McLuhana, pro pochopení mediální teorie, která je v práci aplikovaná. Dále je představena problematika n vertikálních videí a platforem, které tento formát využívají. V praktické části dochází k analýze daného formátu za pomocí předem stanovených metod a sestavení tetrády. Cílem bakalářské práce je analyzovat mediální formát vertikálních videí na sociálních sítích pomocí aplikace McLuhanovy tetrády mediálních efektů. Přínosem práce je detailní analýza formátu n vertikálních videí a ověření relevance několik dekád staré teorie na současný mediální formát.
Vedoucí práce: Jiří Korčák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses