Ergonomie informačního systému veřejné správy Portál občana : problémy a doporučení - Kharitonova, Daria; Zichová, Tereza; Yelizarova, Elizabeth; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Cílem této bakalářské práce je provést komplexní analýzu ergonomie státního webu Portalobcana.cz, identifikovat problémová místa a navrhnout doporučení pro zlepšení uživatelských zkušeností. Práce popisue analýzu ergonomie webu Portalobcana.cz s cílem odhalit problematická místa, které ovlivňují použitelnost webu. Analýza je provedena na základě metody Heuristic Evaluation, používané v oblasti ergonomie a designu rozhraní. Provedený výzkum odhalil několik problematických míst, která mají negativní vliv na uživatelskou zkušenost. Hlavním zjištěním však je to, že hodnocený web většinou splňuje potřeby a očekávání uživatelů, splňuje svoje cíle a nevyžaduje totální přepracování. Na základě výsledků analýzy jsou vyvinuty pokyny pro zlepšení ergonomie portálu veřejné správy, které zahrnují optimalizaci struktury a navigace webu, zlepšení vizuální přitažlivosti a funkčnosti webu a zlepšení systému zpětné vazby. V závěru práce jsou shrnuty výsledky provedené analýzy a popsány další možnosti pro zlepšení uživatelských zkušeností na státním webu.
Vedoucí práce: Tereza Zichová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses