Imigrace do České republiky v kontextu zemí Evropy - Mansurova, Meruyert; Hon, Filip; Frömmelová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce představuje komparativní analýzu imigračních trendů v České republice a členských státech Evropské unie, se specifickým zaměřením na socioekonomické a demografické dopady imigrace. Rozdělená na teoretickou a praktickou část. Teoretická část definuje klíčové pojmy a poskytuje historický kontext migrace. Praktická část se věnuje detailnímu zkoumání imigračních procesů v České republice a srovnává je s vybranými zeměmi EU na základě HDP v paritě kupní síly. Závěrečná kapitola se soustředí na současné imigrační tendence a jejich vliv na českou společnost. Práce klade důraz na analýzu ekonomických a sociálních ukazatelů, které formují imigrační dynamiku, a snaží se identifikovat klíčové faktory ovlivňující tyto trendy.
Vedoucí práce: Filip Hon
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses