Audit nemocnic zřízených krajem jako obchodní korporace - Kliment, Peter (2024)
Hlavním cílem diplomové práce je popsat a analyzovat auditní zakázku fiktivní akciové společnosti, Nemocnice na kraji města, a. s., která byla inspirována skutečnou obchodní společností. Z důvodu utajení výchozí nemocnice není v diplomové práci její reálný obchodní název uveden. Teoretická část zobrazuje legislativní rámec, kterým se musí nezávislý auditor při provádění auditní zakázky řídit. Prostřednictvím Mezinárodních standardů pro audit (ISA) je vysvětlen proces provedení auditu, který se reflektuje v praktické části diplomové práce. Auditní zakázka s sebou nese jednotlivá specifika nemocničních zařízení, která spolu se strategií a plánem udávají směr provedených prací. Testování rizikových oblastí přináší pozitivní výsledek ve formě vydání výroku bez výhrad.