Audit nemocnic zřízených krajem jako obchodní korporace - Kliment, Peter; Králíček, Vladimír, 1952-; Dudová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Hlavním cílem diplomové práce je popsat a analyzovat auditní zakázku fiktivní akciové společnosti, Nemocnice na kraji města, a. s., která byla inspirována skutečnou obchodní společností. Z důvodu utajení výchozí nemocnice není v diplomové práci její reálný obchodní název uveden. Teoretická část zobrazuje legislativní rámec, kterým se musí nezávislý auditor při provádění auditní zakázky řídit. Prostřednictvím Mezinárodních standardů pro audit (ISA) je vysvětlen proces provedení auditu, který se reflektuje v praktické části diplomové práce. Auditní zakázka s sebou nese jednotlivá specifika nemocničních zařízení, která spolu se strategií a plánem udávají směr provedených prací. Testování rizikových oblastí přináší pozitivní výsledek ve formě vydání výroku bez výhrad.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses