Analýza a návrh BI řešení firmy poskytující montážní služby - Lang, Louis; Pour, Jan; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a návrhem BI řešení pro firmu poskytující montáže a servis kotlů. Řešení je tvořeno pro AGA PLYNSERVIS s.r.o. Cílem práce je vytvořit analytickou aplikaci, která pomůže firmě zefektivnit řízení a strategické rozhodování. Hlavní cíl je rozdělen do čtyř dílčích cílů, kdy první dílčí cíl se věnuje vymezení odvětví montážních služeb, druhý dílčí cíl se věnuje analýze vybrané firmy pro identifikaci potřeb a požadavků na BI, třetí dílčí cíl se zaměřuje na dimenzionální modelování, přičemž je vytvořen hrubý dimenzionální model a fyzický datový model, a poslední dílčí cíl se věnuje návrhu BI aplikace, kde jsou tvořeny dashboardy a reporty. K dosažení cílů jsou využity metody jako analýza firemních a internetových zdrojů, komparace a strategické analýzy, včetně Porterova modelu pěti sil, finanční analýzy a SWOT analýzy. Pro hlubší porozumění potřebám podniku byly nezbytné řízené rozhovory s majitelem společnosti. Mezi hlavní přínosy práce patří především vytvořené dashboardy, které umožní společnosti lépe monitorovat a optimalizovat náklady, výkonnost a podporovat rozhodování. Dalšími přínosy jsou výstupy z analýz, které odhalují silné a slabé stránky podniku.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses