Analýza a návrh aplikací Business Inteligence ve vodárenských společnostech - Pitřinec, Vojtěch (2024)
Hlavním cílem bakalářské práce je návrh a realizace pilotní Business Intelligence aplikace pro vybranou vodárenskou společnost Voda Červený Kostelec s.r.o. a k tomu důkladné vypracování standardní a specifické analýzy podnikového řízení. Není možné dosáhnout hlavního cíle bez dílčích cílů. Proto se první dílčí cíl zabývá problematikou a charakteristikou ekonomiky ve vodárenských společnostech a dále stavem, vývojem a legislativou těchto společností. Druhým dílčím cílem je velmi podrobná a hloubková analýza vybrané vodárenské společnosti. První část druhého dílčího cíle se zaobírá obecnější analýzou, která je velmi podobná i jiným společnostem v tomto odvětví. Druhá část se ale specializuje konkrétně na vodárenské společnosti a zejména na společnost Voda Červený Kostelec s.r.o. Zde autor naprostou většinu informací získal z řízených rozhovorů s jednatelem společnosti Voda Červený Kostelec s.r.o., jednatelem společnosti Datainfo s.r.o. a jejich obchodním zástupcem. Celkový výstup bakalářské práce obsahuje teoretický popis oblastí řízení typických pro vodárenské společnosti včetně popisu dle metodiky MBI a pilotní řešení BI aplikace pro vybranou oblast řízení.