Analýza vlivu vyváženosti map na jejich popularitu ve hře Counter-Strike : Global Offensive - Mothejzík, Václav (2024)
Tato bakalářská práce zkoumá možnou korelaci mezi oblíbeností map a vyrovnaností zápasů ve videohře Counter‑Strike: Global Offensive a Counter‑Strike 2. Analýza je založena na datech získaných v časovém období od září 2021 do května 2024 od e-sportové organizace HLTV.org a z výsledků dotazníkového šetření. To bylo v rámci práce provedeno ke zjištění oblíbenosti map napříč herní komunitou. Práce také nalyzuje, jak jednotlivé asymetrické prvky a mechaniky těchto videoher ovlivňují jejich vyrovnanost. Výstupem práce je interpretace vypočítaných hodnot korelace a tvorba grafických modelů v programovacím jazyce R.