Analýza vlivu vyváženosti map na jejich popularitu ve hře Counter-Strike : Global Offensive - Mothejzík, Václav; Rejthar, Jan; Chrobok, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce zkoumá možnou korelaci mezi oblíbeností map a vyrovnaností zápasů ve videohře Counter‑Strike: Global Offensive a Counter‑Strike 2. Analýza je založena na datech získaných v časovém období od září 2021 do května 2024 od e-sportové organizace HLTV.org a z výsledků dotazníkového šetření. To bylo v rámci práce provedeno ke zjištění oblíbenosti map napříč herní komunitou. Práce také nalyzuje, jak jednotlivé asymetrické prvky a mechaniky těchto videoher ovlivňují jejich vyrovnanost. Výstupem práce je interpretace vypočítaných hodnot korelace a tvorba grafických modelů v programovacím jazyce R.
Vedoucí práce: Jan Rejthar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses