Webová aplikace univerzálního rezervačního systému - Doležalová, Šárka (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací univerzálního webového rezervačního systému. Jejím hlavním cílem je vytvořit webovou aplikaci, která umožní uživatelům efektivně rezervovat různé služby a prostory, jakými jsou například parkovací místa nebo tenisové kurty. Vedlejším cílem práce je pak optimalizace přidělení rezervací ke konkrétním místům na základě jednoho z uživatelem zvolených optimalizačních cílů. Hlavní část práce je věnována implementaci aplikace, která je realizována pomocí programovacího jazyka Python a frameworku Django, dalšími technologiemi použitými při tvorbě aplikace jsou HTML, Javascript, AJAX, knihovny Bootstrap a PuLP. Dále se práce věnuje použitým optimalizačním funkcím, oba jejich cíle jsou formálně popsány, implementovány a otestovány. Výsledkem práce je funkční webová aplikace poskytující pohodlné rozhraní pro správce a zákazníky, jejíž součástí jsou dva optimalizační algoritmy pro lepší využití zdrojů.