Aplikace metody Leadership Spiral Assessment na vedení týmů - Grepl, Dominik (2024)
Tato diplomová práce zkoumá aplikaci metody Leadership Spiral Assessment (LSA) na vedení týmů, zaměřuje se na analýzu stylů vedení a úrovní leadershipu prostřednictvím této metody. Teoretická část se zabývá managementem a leadershipem, mezi kterými autor identifikuje prolínající se vztah. Metodologická část pojednává o samotné metodě LSA, společností navržené styly vedení používané manažery v praxi a metodách výzkumu. Dále popisuje konkrétní společnost a autorův záměr ve výběru tématu. Výzkumná část je rozdělena na kvalitativní a kvantitativní metodu dotazování. Výsledky práce poskytují ucelený pohled na souvislost mezi identifikovanou úrovní leadershipu, manažery aplikovanými styly vedení a zaměstnaneckou spokojeností.