Důvody znázornění násilí v jihokorejských filmech - Pak, Vitaly (2024)
Tato práce zkoumá důvody znázornění násilí v jihokorejské kinematografii a zaměřuje se na vnímání a chápání jihokorejských filmů západním publikem. Jihokorejská kinematografie, proslulá svým sugestivním a často intenzivním zobrazováním násilí, přitahuje značnou mezinárodní pozornost, což vyvolává otázky o důvodech, které stojí za těmito reprezentacemi. Za použití smíšených výzkumných metod, včetně obsahové analýzy vybraných jihokorejských filmů, analýzy dat z mezinárodních filmových festivalů, průzkumů mezi diváky a analýzy tržeb, tato studie kriticky zkoumá souvislost mezi zobrazovaným násilí a jeho přijetím na globální scéně. Analýzou těchto prvků se práce snaží odhalit možné mylné představy západních diváků a přispět k širšímu pochopení složité dynamiky, která utváří mezinárodní obraz korejské kinematografie.