Statistické metody v Pythonu - Charvát, Šimon (2024)
Statistické testy či analýzy jsou silnými nástroji statistiky, avšak interpretace jejich výsledků může být zavádějící či dokonce chybná v případě porušení stanovených předpokladů. Přesto spousta běžně využívaných programů nijak neupozorňuje uživatele na jejich porušení či je dokonce ani netestuje. Tato práce dává za vznik novému statistickému programu, který uvedené problémy řeší. Program automaticky testuje příslušné předpoklady a jejich výsledky slovně interpretuje. Zahrnutými analýzami v programu jsou jednofaktorová analýza rozptylu, kontingence, korelace a regrese.