Statistické metody v Pythonu - Charvát, Šimon; Löster, Tomáš, 1980-; Bílková, Diana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Statistické testy či analýzy jsou silnými nástroji statistiky, avšak interpretace jejich výsledků může být zavádějící či dokonce chybná v případě porušení stanovených předpokladů. Přesto spousta běžně využívaných programů nijak neupozorňuje uživatele na jejich porušení či je dokonce ani netestuje. Tato práce dává za vznik novému statistickému programu, který uvedené problémy řeší. Program automaticky testuje příslušné předpoklady a jejich výsledky slovně interpretuje. Zahrnutými analýzami v programu jsou jednofaktorová analýza rozptylu, kontingence, korelace a regrese.
Vedoucí práce: Tomáš Löster
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: datové analýzy a modelování [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses