Ekonomická svoboda a její vztah k bohatství společnosti - Blaha, Petr; Musil, Petr; Rybáček, Václav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se zabývá fenoménem ekonomické svobody a jejím vztahem k hospodářskému růstu a bohatství společnosti. Cílem práce je analyzovat ekonomickou svobodu v širší perspektivě, tj. jak je ekonomická svoboda chápána z hlediska různých ekonomických směrů – jaký jí přisuzují význam pro člověka a společnost. Dále diskutuje, jaké existují statistické ukazatele, kterými se ekonomickou svobodu snažíme měřit a jejich možná úskalí. Praktická část je věnována popisu a interpretaci dostupných dat k měření ekonomické svobody a hospodářskému růstu. Na závěr praktické části je provedena statistická analýza mající za cíl poskytnout hlubší vhled do zkoumané problematiky a nastínění možných vztahů mezi ekonomickou svobodou a hospodářským růstem.
Vedoucí práce: Petr Musil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: datové analýzy a modelování [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses